Onze school organiseert workshops, masterclasses en opleidingen op het gebied van systeemtherapie/narratieve psychotherapie en aanverwante interessegebieden, zoals filosofie en hypnotherapie. Deze bieden verdieping en nieuwe gezichtpunten aan eenieder die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van systeemtherapie en narratieve psychotherapie.

De School voor systemische opleidingen stelt zich ten doel opleiding en bij- en nascholing aan te bieden voor systeemtherapeuten en psychotherapeuten. De school is een gilde waarin opleiding centraal staat, met collega-therapeuten wordt samengewerkt en therapeuten elkaar ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen.

 

Vaste opleidingen zijn de specialistische cursus Narratieve systeemtherapie-psychotherapie door Jan Olthof en  Mariëlle Gelissen en de leergang Hedendaagse filosofie en narratieve systeemtherapie door filosoof Jan Flameling. Tevens organiseren wij jaarlijks, samen met pycholoog en hypnotherapeut Drs. Ton Wilken de geïntegreerde basis- en vervolgopleiding Hypnotisch taalgebruik & trancegerichte strategieën in de psychotherapie met individuen, relaties en systemen vanuit een narratief behandelkader.

Sinds 2018 biedt de School voor systemische opleidingen jaarlijks de NVRG en het SKJ erkende opleiding tot systeemtherapeutisch werker en de opleiding tot systeemtherapeut aan. Aansluitend aan de basiscursus Inleiding systeemtherapie wordt gestart met de vervolgmodule Inleiding verdieping systeemtherapieOok onze jaarlijks terugkerende specialistische cursus Narratieve systeemtherapie/psychotherapie is onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut. Deelname aan deze specialistische cursus staat ook open voor eenieder die zich wil verdiepen narratieve therapie.